Östersund

Fritt fram att provborra utan redovisning

De som vill provborra efter uran i Jämtland behöver inte längre redovisa konsekvenserna för miljön. Miljöpåverkan är så liten att det inte behövs, tycker länsstyrelsen i Jämtland.

Tidigare har länsstyrelsen krävt omfattande miljökonsekvensbeskrivningar av alla bolag som velat provborra. Men inte nu längre.

- Vi har lärt oss att det inte är någon större miljöpåverkan vid de här borrningarna, säger Björn Olofsson, handläggare på länsstyrelsen till Länstidningen i Östersund.

Förra onsdagen gav länsstyrelsen klartecken till Aura Energy Sweden AB att borra ytterligare elva hål i området kring Österåsen och Västeråsen i Oviken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio