Onsdag 2 april

12.10: Många brister i arbetsmiljö- och trafiksäkerhetsarbetet inom bussbranschen, enligt Arbetsmiljöverket.

Ett av de företag som verket nu ställer krav på är Weidermans buss och transport i Kumla. Företaget måste skicka in skriftliga policyr som visar hur de tänker jobba med ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Men ägaren Christer Weiderman kommer att följa Arbetsmiljöverkets krav, och tror inte att det här kommer att påverka omgivningens syn på bussbranschen - trots att Weiderman sitter som ordförande för branschorganisationen i Örebro län och Värmlands län.

På riksorganisationen är säkerhetsansvariga Tommie Vesterlund på väg att skicka ut en ”vägvisare” till alla medlemsföretag för att arbetsmiljöarbetet ska fungera bättre.

12.30: Det pågår en infekterad konflikt kring krogen Strömpis i centrala Örebro. Hyresgästerna har blivit vräkta av den nye ägaren till fastigheten. Men det menar deras advokat Dennis Dicksen skett felaktigt.

Ärendet om hyran ligger i hyresnämnden och hyrorna vilar hos länsstyrelsen. Och redan har en ny hyresgäst fått kontrakt. Monika Askerlund vet inte hur det här kommer att drabba henne.

12.50: En inhyrd konsult samlar in föräldraåsikter på hotade skolor i Degerfors. I Åtorp var det mangrann uppslutning när Valter Persson var på plats.

Senare blir det Degerfors kommuns sak att bedöma alla argument inför nedläggningen av skolor i kommunen.