Onsdag 2 april

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Amnesty International publicerar idag en rapport om att klimatet har hårdnat för människorättsförsvarare i Kina. Vi pratar med Elisabeth Löfgren hos Amnesty.

15.22: Bojkotta OS i Peking eller inte? Bland länets ungdomspolitiker vill Stefan Lundkvist, CUF inte bojkotta alls, Jonatan Mårtensson, KDU vill bojkotta helt och Johanna Meiding, SSU står mittemellan med en bojkott av invigningen endast. Het debatt utlovas!

15.37: Imorgon startar Qingming-festivalen i Kina - man minns och hedrar de döda, MEN det var också detta firande som var upptakten till massakern på Himmelska fridens torg 1989. Vår västernorrländske medarbetare Pether Öhlén är på plats i Peking.

15.52: Vår djupt och dramatiskt grävande reporter Jens Nilsson ska avslöja Kulturmagasinets innersta hemligheter. Det blir en vals i cement.

16:12: Ny ägare till Junsele Djurpark, som dragits med ekonomiska problem, är klar. Hur ser framtiden ut? (Rep. Lennart Sundvall)

16.22: Idag avslutas rättegången mot den man som skottskadade en före detta politiker i Sollefteå. Varför gjorde han det? Reporter Ulla Öhman med direkt.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Johan Allard är statistikfreak. Han räknar och noterar samtliga skott som avlossas under en hockeymatch. Detta har tagit ända honom till en plats vid hockey-VM i Kanada. (Rep Lennart Sundvall)

17.20: Kvällstips! Allmänheten inbjuds ikväll att följa renoveringen av Tuna kyrka utanför Matfors. Kom och kolla på hantverk! Intervju med konservator Lennart Kristiansson.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:

Kina fortsätter att vara i fokus när det gäller morgongästerna den här veckan. Viktoria Wedin tog medalj i skytte under paralympics i Aten 2004. Nu är hon på väg till Peking och siktar på nya medaljer. Men först kommer hon och hälsar på i P4 Morgon-studion!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 17.45)

Peter Hansson, producent

060 - 19 03 67