Skaraborg Direkt onsdag 2 april

Runt en halv miljon svenskar lider av sömnproblem av olika slag och det kostar miljardbelopp varje år. De sifforna presenterades på Sömnkongressen i Skövde idag, som är den första i sitt slag i Sverige. Ledande forskare från hela världen hade samlats för att prata om dessa störningar som kan leda till allvarliga sjukdomar i framtiden.

* * *

Sverige sålde varor för 22 miljarder kronor till Kina i fjol. Bakom den statistiken finns mängder av stora företag - men också småföretag. Ett av dom skaraborgska företag som finns i Kina är Lidköpingsföretaget Absolent, som tillverkar filtersystem för att rena industriluft.

* * *

Smakar det så kostar det. Ikväll har Mariestads BoIS chansen att ta ytterligare ett jättekliv mot hockeyallsvenskan. Men ordföranden Larsn Handell vill inte äventyra föreningens framtid, utan vill se finansieringen klar innan man tackar ja till en eventuell plats i näst högsta serien.

* * *

Många studenter lever knapert och tvingas förlita sig på antingen välbeställda föräldrar eller extrajobb för att få ekonomin att gå ihop. Högskoleminister Lars Leijonborg lovar att studiemedlen ska höjas - men kan inte svara på när.

* * *