Borås

Boråsare dömd för sexövergrepp mot små barn

Det blev fyra år och sex månaders fängelse för en 35-årig boråsare som under flera år utsatt två små barn för sexuella övergrepp. Barnen var bara ett par år gamla när de utnyttjades sexuellt - och bägge barn till kvinnor som mannen hade en relation med. 

Redan för sex år sen kom de första misstankarna om att mannen utnyttjat sin flickväns dotter sexuellt. Flickan var då bara två år gammal. Men förundersökningen las ned eftersom det inte gick att bevisa något brott.

Men i höstas kom nya misstankar mot mannen. Den här gången gällde det en pojke- bara något år gammalt - och barn till en annan kvinna han levt ihop med. Nu fälls mannen för sexuella övergrepp på båda barnen. Mannen har haft sexuellt umgänge med båda och de har utnyttjats ett flertal gånger. För pojken rör det sej om upprepade övergrepp under flera månaders tid. I bevisningen ingår förhör med både mammorna, psykologer och andra inblandade - men också vad barnen själva har berättat. Enligt åklagare Louise Eriksson har flickan kunnat berätta deltaljer om vad som hände torts att det gått flera år.

Mannen döms nu av Borås tingsrätt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig till fyra och ett halv års fängelse. Han ska också betala skadestånd till barnen på sammanlagt 335 000 kronor. Men rätten var inte enig- rättens ordförande ville fria mannen.

Mannen nekar till brott.