bollnäs

Stadshuset i Bollnäs beskjutet

Känslorna är upprörda på stadshuset i Bollnäs. På onsdagen upptäcktes det nämligen att någon skjutit hål på ett fönster på sjunde våningen med ett skarpladdat gevär. Kommunalråden Evy Degerman och Olle Nilsson Sträng tycker det är mycket obehagligt.

Någon gång mellan måndag och onsdag förmiddag har någon skjutit mot stadshuset i Bollnäs.

– I måndags var jag här och tittade lite extra på gardinerna och rättade till dem och då var fönstret helt, säger Evy Degerman.

Det beskjutna fönstret ligger på sjunde våningen och innanför finns en sittgrupp alldeles utanför kommunfullmäktigesalen.

Skottet har inte gått igenom fönstret som är av treglas utan kulan har passerat dom två yttersta rutorna och sen studsat ut igen.

Kulan har hittats på marken nedanför och ska nu skickas till SKL, statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping för analys.

Polisen har även hittat tomhylsor utanför en garagelänga hundra meter från stadshuset intill sjön Vågen.

Varför någon skjutit mot stadshuset är oklart, någon känd hotbild finns inte enligt kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (s).

– Inte som vi känner till, det är bara de allmänna hoten vi politiker får, inte av den här kalibern, säger Olle Nilsson Sträng (s).

– Det är svårt att förstå, säger Evy Degerman (c). Vi är ju ofta här på kvällarna och lyset är på och det är klart att vi är i skottlinjen om man vill.

Polisen vill ha tips från allmänheten 0278/320 13