ETER ONSDAG 2 APRIL

Inga Donnerfriskolor i Eksta och Fardhem
Donnergymnasiet kommer inte att starta nya friskolor i Eksta och Fardhem. Vid en extra bolagsstämma beslutade Donnergymnasiet att inte ändra bolagsordningen så att man även kan driva grundskolor.

Stämman gick därmed emot vd:n Birgit Eldh, som också är en av ägarna till Donnergymnasiet AB.

Reporter lasse.ahnell@sr.se



Högskoleelev slog ner lärare
Igår blev en av lärarna vid Högskolan på Gotland nerslagen av en elev. Eter åkte till högskolan för att ta reda på vad som hände och höra hur det här har påverkat stämningen bland andra lärare och elever på utbildningen.

Reporter jonas.neuman@sr.se


 

Historiker kritiserar regeringen
I ett historieupprop protesterar en stor grupp historiker mot alla försök till att styra vetenskapen. Bakgrunden är att  regeringen vill att kommunismens brott mot mänskligheten ska tas upp i historieundervisningen. En av de som skrivit på är utbildningshistorikern Margareta Mellberg på högskolan på Gotland.

Reporter lars.eskelind@sr.se


 

Gotlands almar inventeras
Nu börjar säsongens inventering av Gotlands almar för att undersöka almsjukans spridning. Fem stickprov i varje socken ska tas i april och maj. Inga-Lena Östbrandt på länsstyrelsen är ekolog och en av dem som ska undersöka almarna.

Reporter lotta.lannebo@sr.se


 

Ödesmatch för Visby Roma
Jacob Bendelin och Owe Järlö rapporterar direkt från ishallen inför kvällens viktiga hockeymatch, där Visby Roma och Nynäshamn ska slåss om en plats i division 1.