Lindesberg

Försvunnen flicka har hittats

Den 16-åriga flicka från Lindesberg, som varit försvunnen i flera månader har nu kommit till rätta. På onsdagen har personal från socialtjänsten i Lindesberg träffat henne och med fanns chefen för Individ- och familjeomsorgen i Lindesberg, Bella Kronman och enligt henne mår flickan bra.

Nu har hon alltså kommit till rätta, och det efter att ha varit försvunnen från Lindesberg i flera månader. Hon hittades i norra Sverige.
En av dem som varit med och lett sökandet är närpolischefen i Lindesberg, Magnus Luhr, och han berättar att de vetat om ett tag var hon fanns. 
Så på onsdagen satte sig personal från socialtjänsten i Lindesberg på ett plan och flög upp till norrland. Flickan hade redan innan hon försvann haft kontakt med socialen, hon hade haft det jobbigt hemma, fått ett eget boende på grund av problemen, men sen tvingats flytta hem igen, och det var efter det som hon försvann.
Socialen fick tidigt kritik för sitt hanterande av flickans ärende och länsstyrelsen startade också en granskning av hur socialen i Lindesberg agerat. 
Bella Kronman, som är chef för individ och familjeomsorgen säger att visst hade de kunnat göra mer.