Ishockey

Ny seger för Mariestad Bois

Mariestad Bois leder kvalserien till ishockeyallsvenskan efter onsdagskvällens 2-1-seger borta mot Huddinge. Matchvinnare blev Tomas Mitell som gjorde segermålet i tom målbur, när Huddinge satsade på seger genom att ta ut sin målvakt under slutminuterna.

Mariestad gjorde en, taktiskt sett, mycket bra match. Huddinge var tvunget att vinna och det utnyttjade Bois genom att sätta försvarsspelet främst och försöka utnyttja de chanser som dök upp framåt.

Pär Edblom kunde göra 1-0 till Bois i den första perioden efter passning från Ronny Johansson, när Huddinge hade en man utvisad. Chanser fanns även till ytterligare mål, bl.a. hade man ett skott i ribban.

I den andra perioden tog hemmalaget över spelet men Pär Åkerström storspelade i målet och Huddinge lyckades inte kvittera trots ett flertal fina möjligheter, men 1-1 kom i början av tredje perioden genom Roger Jönsson. Därefter tryckte man på än mer eftersom seger var ett måste. Under slutminuterna tog Huddinge också ut sin målvakt och spelade 6 mot 5. Det var då som Tomas Mitell fick tag i pucken och skickade den äver hela planen in i en tom målbur. Det återstod då mindre än en minut av matchen, som var vunnen av Mariestad.

Bois toppar nu kvalserietabellen och laget fick oväntad hjälp av Asplöven som vann över Väsby med 2-1 efter förlängning.