080406: Play, Pause och Stop

I Verkligheten händer allt, samtidigt. På söndag är det dessutom extra dramatiskt. Då är Verkligheten – utan att överdriva – på liv och död. Om livet vore ett gammalt VHS-band trycker vi på Play, Pause och Stop.

Play: Först ut på åkern vinner! Jens i Solö tävlar med sina bondekollegor om vem som ska bruka jorden allra först i år. Men det kan bära eller brista. Kör Jens ut för tidigt kan hela skörden, rent ut sagt, gå åt helvete. Ikväll är du med när han utmanar ödet.

Pause: Dom lever mitt ibland oss, utan att du märker det. Maria är en av runt elva tusen svenskar som har skyddad identitet. Helt enkelt: halva Oskarshamn eller Mora lever helt hemliga liv. I Verkligheten ikväll får du hänga med en timme i Marias inrutade vardag. En ny keps måste inhandlas. Ett uttagsproblem på banken måste lösas. Och pastan måste kokas hemma i den lägenhet som samtidigt är både fristad och fängelse. Maria beskriver det som ett liv tryckt på paus.

Stop: Om du skulle dö nu skulle du med största sannolikhet kremeras. Ikväll ger vi dig hela storyn om vad som då väntar dig. Ikväll ska du helt enkelt brännas upp. Vi ger dig en direktrapport från en kremeringsugn, med alla detaljer. Verkligheten kan avslöja att till slut återstår inte ens fem kilo av dig. Resten går upp i rök – och värmer upp din grannes bostad.