Umeå

Pedersen laddar inför viktig match på hemmaplan

Nu på söndag är det dags för den andra semifinalmatchen mellan Umeå IK och Lyon i UEFA womens cup. UIK fick 1-1 på bortaplan i den första matchen och har fördel nu på hemmaplan, eftersom bortamål räknas högre. Exempelvis så går UIK vidare till final om matchen slutar 0-0.
- Det bli jättespännande, säger samelandslagspelaren June Pedersen i UIK.

June Pedersen spelande nästan hela matchen borta mot Lyon och hon ser fram emot matchen på söndag.

- Det kommer bli krig, de vill verkligen vinna och vi har hemmaplan och publiken bakom ryggen, så det kommer bli en häftig match tror jag, säger hon.

”Bara köra på”
Umeå IK ligger bra till inför söndagens returmatch med 1-1 i bagaget och hemmaplan. Men laget kommer inte inta försvarsposition för det utan satsa offensivt.

- Vi kommer bara köra på, självklart kan man ju tänka taktiskt, men jag tror inte det är så smart i den här matchen, säger Pedersen.

Stor publik
I Lyon var publiksiffran 12 000. I Umeå väntas ungefär hälften.

- Det vore jättekul om det skulle vara det, men jag har hört att det skulle bli lite kallt, man jag säger bara kom och kolla, det kommer bli en rysare, säger June Pedersen.

Häftig känsla
Att kliva in på planen i Lyon inför den stora publiken och med den viktiga matchen framför sig beskriver Pedersen som en stor händelse. Men den största känslan kom dagen efter när laget såg matchen när de satt på bussen.

- Det var då verkligen känslan kom, den där att oh shit där var ju jag, det var lite konstigt att se sig själv, så det var häftigt, säger June Pedersen.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio