Kvalserien till Div 1: Sista omgången (11)

När kvalserien startade var jag mycket kritisk mot lottningen. En serie med fem lag blir aldrig bra, där dessutom Visby/Romas resor styr serieupplägget. Vad som emellertid blev bra, var att i den sista omgången, var det tre lag som hade möjlighet att nå den kvarvarande platsen i division 1. Wings var ju klara när två omgångar återstod.

VISBY/ROMA - NYNÄSHAMN 7 – 1 (3-0 1-0 3-1)
Efter tre omgångar såg det mörkt ut för Visby/Roma, vad det gällde möjligheter att ta sig till division 1. Laget hade inlett kvalserien mycket dåligt, samtidigt som laget inte haft turen på sin sida.

Nynäshamn hade däremot inlett på ett strålande sätt med fyra raka vinster. När laget fick sin första förlust mot Järfälla borta innebar det att också Visby/Roma fick möjlighet att ta sig till division 1.

Nynäshamn vann det första mötet hemma med 2-0 och har i serien inte förlorat mot V/R

I denna match blev det V/R som omgående tog initiativet och vinner perioden med 3-0 trots att laget drog på sig fyra utvisningar, där Nynäshamn inte lyckades utnyttja en enda.

I andra periodens andra del kommer Nynäshamn igång ordentligt och börjar sätta press på V/R men lyckas inte göra något mål. V/R gjorde dock ytterligare ett och har en 4-0 ledning inför sista perioden.

Den ledning som V/R skaffat är för stor för att Nynäshamn skall kunna hämta igen den.

Sista perioden vinner V/R med 3-1.

Även om det såg svårt ut för V/R i början av serien, har Gotland åter ett lag i division 1. Grattis Gottland!!!!!

JÄRFÄLLA - WINGS 4 – 3
Järfälla hade samma poäng som Visby/Roma inför den avslutande omgången, men en betydligt sämre målskillnad. V/R hade i och med sin vinst med hela 10-0 mot Sollentuna skaffat sig ett överläge med 13 mål.

Järfällas enda möjlighet att komma på andra plats var att Visby/Roma och Nynäshamn bara fick en poäng var. Möjligheten fanns naturligtvis men hur stor var den?

Järfälla vinner sin match som blir Wings enda förlust i kvalserien. Men det hjälper inte då Visby/Roma vinner sin match. Lagen kommer på samma poäng, men Järfälla åker ner i division 2 beroende på sämre målskillnad.

Trist för Järfälla och samtidigt trist för stockholmsishockeyn.

SLUTSTÄLLNING

WINGS20
VISBY/ROMA14
JÄRFÄLLA14
NYNÄSHAMN12
SOLLENTUNA0