Kvalserien till Allsvenskan: Omgång 6

I omgång fem åkte Väsby 103 mil för att möta Asplöven. Huddinge åkte bara 30 mil och mötte Mariestad. Fyra dagar senare var det dags för returmöten lagen emellan. Under den tiden hade Mariestad och Asplöven hunnit möta varandra där Maristad vinner med 7-3. Väsby har råd med en förlust men absolut inte Huddinge.

VÄSBY - ASPLÖVEN 1 – 2 sd (1-1 0-0 0-0 0-1)
I det först mötet lagen emellan, gjorde Väsby en fantastisk upphämtning och lyckades rädda en poäng genom att göra två mål på 91 sekunder innan slutsignalen

I Haparanda blev det hela åtta mål. Här i returen blev det under ordinarie tid bara två mål. Asplöven tar ledningen i första perioden när det gått 17 minuter. Två minuter senare kvitterar Vilhelm Åman-Stigart.

Utvisningen som Asplöven får i period två lyckas Väsby inte utnyttja.

I tredje perioden får Väsby fyra liknade tillfällen att spela fem mot fyra utan att lyckas göra något mål.

Vid full tid står det fortfarande 1-1. Precis som upp i Haparanda blir det fem extra minuter. Av dessa har det gått 2.33 när Asplöven avgör matchen.

Två möten mellan lagen har således resulterat i två poäng för Väsby och tre för Asplöven.

På söndag åker Väsby ner till Troja/Ljungby.

HUDDINGE - MARIESTAD 1 - 2 (0-1 0-0 1-1)
I en TV-intervju sa tränaren i Huddinge Thomas ”Mini” Berg så här.

– Huddinges stora problem är att vi har så svårt att göra mål. Vi var det lag som gjorde minst mål i Allsvenskan. Det ser ut att fortsätta på samma sätt i kvalserien. Vi har bara lyckats göra sju mål på fyra matcher. Men det måste ju vända någon gång.

Tyvärr vände det inte mot Mariestad. Det tog hela 44 minuter innan Huddinge lyckades göra mål mot Mariestad som tagit ledningen i slutet av den första perioden.

Fyra minuter efter Roger Jönssons 1-1 mål fick Mariestad en utvisning. Den lyckas inte Huddinge utnyttja varför man när 90 sekunder av perioden är kvar chansar med att ta ut sin målvakt för att åstadkomma ett segermål.

Chansningen misslyckas och det blir i stället Mariestad som gör mål nummer två och vinner matchen och går upp i serieledning på 13 poäng. Allsvenskan nästa?

Huddinge är nu i praktiken ett lag i division 1 nästa säsong.

KOMMANDE MATCHER

4/4

  • HUDDINGE – TROJA/LJUNGBY

6/4

  • ASPLÖVEN – HUDDINGE
  •  TROJA/LJUNGBY - VÄSBY

TABELLEN (HALTANDE)

MARIESTAD13
TROJA/LJUNGBY10
VÄSBY8
HUDDINGE3
ASPLÖVEN3