Skåne

Oklart vem som ersätter avhoppad vice ordförande på HSB

Det är inte klart vem som kommer att ersätta Britt-Marie Larsson som vice ordförande för HSB Skåne. Larsson hann bara med en dag på posten innan hon avgick, eftersom det kommit fram att även hon haft tveksamma förmåner, bland annat en tjänstebil hon inte hade rätt till.

– Hon hade en tjänstebil när hon arbetade på HSB. Rutinerna har brustit när det gäller hennes utlösning av bilen. Hon hade den längre än vad som var meningen, säger Christina Fregne, jurist på HSB Skåne.

Britt-Marie Larsson var anställd av HSB, och när hon slutade sin anställning blev hon invald i styrelsen. Och som styrelsemedlem hade hon inte rätt till tjänstebil enligt HSB:s policy. Men Britt-Marie Larsson behöll sin tjänstebil i fyra år efter att hon slutat sin anställning. Sedan löste hon ut den.

Enligt Christina Fregne beror det på bristande rutiner hos HSB, men trots det valde alltså Britt-Marie Larsson att avgå. Hon tillträdde posten som vice ordförande i tisdags, efter att förre vd:n Roy Andersson och ordföranden Larry Andow avgått efter att det avslöjats att de utnyttjat sina positioner för att få egna fördelar.

Hon hann alltså bara sitta en dag innan hon själv avgick.