Lasso torsdag 3/4

Lasso psykade Timrå

”Hörru, jag vet vad din mamma gjorde förra sommaren”, ”öh, spinkis, träna lite och lyft lite vikter, det här är inte flugvikt” och ”snyggt leende - finns det i vitt”? Ja, taktikerna för hockeyspelare att psyka varandra under en match är många. Men på Timrås hemmaplan talas det ju ofta om att Timråborna - publiken - är så himla viktig. Som en sjätte utespelare liksom.

Så därför riktade vi våra psykningar mot Västernorrland - åt Sundsvallshållet - och framförallt mot Timråborna.

”Godnatt och adjö, Timrå” och ”Förnedringen” - det var två av rubrikerna som Lassos Martin Eriksson föreslog till Sundsvalls tidnings morgonupplaga när han ringde runt. Och Olearys i Sundsvall fick frågan om de laddat med gravöl.

De tror på affärer med Kina

Världens största marknad sägs den vara - den kinesiska.

Och just den här veckan när Sveriges Radio har Kinavecka, har organisationen Företagarna anordnat ett seminarium som handlar om att göra affärer med Kina.

Och företagen i Jönköpings län är de som gör mest affärer med Kina. Men är det något att vara stolt över? Borde det inte vara bättre att ekonomiskt bojkotta diktaturen Kina?

På plats för att svara på de frågorna och många fler direkt i Lasso idag var Frida Boklund, regionchef på Företagarna, och Ola Berggren vd på ett Haboföretag som har en samarbetspartner i Kina.

Nej till Tjustkulle väcker besvikelse, men också lättnad

Idag besökte Lasso Vetlanda. Dagen efter beskedet om att det inte blir något allaktivitetscentrum på Tjustkulle. I alla fall inte om kommunstyrelsen får bestämma. För igår sa den nej. Det slutgiltiga beslutet tas i kommunfullmäktige, men faktum är att näringslivet, som enligt planerna skulle satsat 30 miljoner, ”bara” ställde upp med 15. Och den ekonomiska kalkylen med drift och allt går därför inte ihop sig.

Idag består Tjustkulleområdet av en utomhusarena för bandy och en ishockeyrink. Dessutom finns anläggningar för fotboll, boule och miniracing.

Det planerade allaktivitetscentret skulle ha innehållit en bandyhall, en träningshall för ishockey, en matcharena för inomhussporter samt en konstgräsplan och lite annat.

Nu verkar det alltså inte bli av och det är något som väcker blandade känslor hos Vetlandaborna.