Majoriteten om folktandvården: "Bolagiseringen är bra"

Nu tillbakavisar den politiska majoriteten i Landstinget Västmanland kritiken från oppositionen gällande onsdagens beslut i landstingsstyrelsen att bolagisera Folktandvården.

- Bolagiseringen är bra för västmanlänningarna. Det ger förutsättningar för bättre konkurrens mellan de olika utförarna av tandvård, säger det kristdemokratiska landstingsrådet Ingvar Nordén till P4 Västmanland.

Socialdemokraterna menar att det finns risk att enskilda kliniker kommer läggas ner när Folktandvården görs till ett eget bolag, men det tillbakavisas av Ingvar Nordén.

- Landstinget Västmanland som blir helägare av bolaget har naturligtvis kvar sitt ansvar för att det ska finnas bra och tillgänglig tandvård i hela Västmanland.

- Vi kommer med ägardirektiv att ge bolaget ett tydligt uppdrag. I det ingår inte att ta bort Folktandvårdens enheter som idag finns på mindre orter, säger Ingvar Nordén till P4 Västmanland.

Han menar också att oppositionens farhågor för att det nya bolaget kan komma att säljas till ett privat företag saknar grund.

- Bolaget blir ett helägt landstingsbolag och så ska det förbli, säger Ingvar Nordén, kristdemokratiskt landstingsråd.