Mariestad

Föräldraprotester mot skolförslag

Färre skolelever de kommande åren gör nu att Mariestads kommun planerar stora förändringar inom skolan - men förslaget har väckt reaktioner. Enligt tjänstemannaförslaget ska skolan på Torsö läggas ner och eleverna ska istället pendla till Hassle skola.

Enligt tjänstemannaförslaget ska skolan på Torsö läggas ner och eleverna ska istället pendla till Hassle skola.

- Det skulle innebära att man vid sex års ålder skulle börja pendla upp mot två till två och en halv mil enkel resa, och det tycker jag inte man ska utsätta så små barn för, säger Gunnar Karlsson som är ordförande i föräldraföreningen på Torsö skola.

Han menar att politikerna sviker gamla löften om förslaget blir verklighet:

- Man har både i valrörelsen och vid ett möte under förra året mellan föreningar på Torsö och ledande kommunpolitiker lovat att inte lägga ner skolan.

Argumentet att elevantalet sviker stämmer inte på Torsö, menar Gunnar Karlsson. Där ligger elevantalet idag kring 30-35 elever, och det kommer det göra även under de kommande åren säger han.

- Det har varit mycket färre tidigare. Vi har varit nere på 24 elever, säger Gunnar Karlsson.

Det är inte första gången skolan på Torsö hotas av nedläggning, och föräldraföreningens ordförande tycker det är tråkigt att diskussionen dyker upp gång på gång.

- Det lägger en sordin på stämningen på hela ön. Jag tycker det är fruktansvärt, säger Gunnar Karlsson.