Arbetsförmedlingen testar nya sätt att förmedla jobb

Ett tusen nya jobb i Sverige - det är vad arbetsförmedlingen hoppas kunna förmedla denna vecka. Här i Västmanland håller arbetsförmedlingarna i Kungsör, Fagersta, Köping, Arboga och Västerås öppet.

- Det finns en hel del jobb, det gäller bara att få dem. Lagerarbetare, administration, svetsare... men Svetsare är inte min grej riktigt, det säger västeråsaren Sahar Hesami, en av alla som söker jobb.

Det är 200 orter i landet som håller arbetsförmedlingen öppet, för att arbetssökande och arbetgivare ska kunna träffas. I Västerås ligger fokus på ungdomar. På andra orter kan det även vara nyanlända invandrare, eller personer som varit utan jobb en längre tid.

- Det är en chans för oss att träffa personerna, få en uppfattning om dem, visa vad Adecco står för. Det säger Anna Wiljebrand och Frida Karlsson på Adecco.

- Man saknar arbetslivserfarenhet. Men vi ser fler arbetsgivare som är införstådda med det, som skapar introduktionsplatser och så för att erbjuda ingångsmöjligheter för ungdomar att få de här första jobben. Det säger Lena Wallin, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen i Västerås.