Malmö

Malmö kvar som huvudort inom SVT

På torsdagen presenterade Sveriges Television ett sparpaket som innebär att 400 tjänster försvinner runt om i landet och att produktionen koncentreras till de tre storstäderna och Umeå. På SVT Malmö innebär inte sparpaketet några stora förändringar.

Nedskärning av personalstyrkan redan skett i Malmö och här kommer produktion av allmänteve att fortsätta, kanske till och med öka något.

Sofie Rolf är informatör vid SVT Malmö säger att personalen är lättad över att Malmö fortsätter att vara huvudort, även om det finns oro för vad omorganisationen innebär:

– Stämningen i Malmö kan beskrivas som ganska bra. Vi har redan gått igenom en väldigt svår omställning där vi minskat med 65,5 tjänster. Många är nu glada att Malmö fortsatt ska vara en huvudort inom Sveriges Television, säger Sofie Rolf.

Men sparkpaketet har orsakat oro.

– Vi går igenom en besvärlig period som drabbar enskilda individer. Många lider av det här. Varje människa som får sluta är ett människoöde. Som tur är så har Journalistförbundet inte haft så många som fått sluta, säger Michael Wall, ordförande i journalistklubben i Malmö.