Fokus Kina

P3 Planet lördag
den 5 april

Att resa eller icke resa till en stat som bryter mot mänskliga rättigheter som Kina - det är frågan.

En Kinaexpert ger sin syn på det hela och så får vi rapporter från P3 Planets egen korre i Peking, Ingela Palomäki. Dels rapporter från en av de största turistattraktionerna i världen; den kinesiska muren och så ger Ingela tips och trix vad man ska tänka på om man ska dra till OS. Kineserna försöker nämligen tappert anpassa denna världsmetropol till en mer turistvänlig plats med en del komiska missförstånd som följd.

Samtidigt som svenskar bokar biljetterna till OS-kalaset så finns det andra svenskar som vill resa till Kina men som inte kan. 21-åriga Nancy utövar Falun Gong och längtar till sitt hemland Kina. Men hon vågar inte resa dit då hon riskerar både sina släktingar i Kina och sin egen säkerhet eftersom Falun Gong är totalförbjudet i Kina.

Du får också höra färska berättelser från en resa till en annan totalitär regim: Iran. Ahang är veckans hemkomling och berättar bland annat om hur hon flera gånger blev arresterad i Teheran.

Vi skickar även Anders Königsson på korreuppdrag att kolla in oupptäckta pärlor i Alperna, vi testar på Kitesurfing på isen och så visar Jon upp sin resesamling i studion.

Skicka in din berättelse vad du brukar samla på dig under dina resor i världen och ta chansen att vinna 1000 kronor till reskassan! Maila p3planet@sr.se!

Programledare: Erica Larsson