Säsongen över för Timrå

Säsongen tog slut for Timrå IK på torsdagskvällen när laget på hemmaplan förlorade den sjätte semifinalen mot HV 71 med 2-1. Alla målen kom i den första perioden och trots att Timrå kämpade frenetiskt lyckades laget inte rubba ett stabilt HV försvar.
– Det känns bara tomt nu, sa Timråspelaren Oscar Sundh efter matchen.

Det blir säsongens två bästa lag som möts i SM-finalen i ishockey.

HV 71 säkrade finalplatsen mot Linköping genom att besegra Timrå med 2-1 på bortais.

HV spelade disciplinerat och taktiskt och hade dessutom den lilla tur som ett bra lag måste ha då Timrås skott träffade ribban flera gånger så att metallklangen sjöng i hela arenan.

Planens bäste spelare HV-målvakten Stefan Liv tog dessutom nästan alla skott som Timråspelarna lyckades placera innanför målramen.

Timrå startade med en ursinnig press och skapade en handfull heta målchanser redan under matchens inledande fem minuter. När Johan Andersson prickade in 1-0 var de 6 000 åskådarna i en fullsatt hemma-arena övertygade om att det skulle bli en härlig segerfest för Timrå.

Men icke – trots att HV blev rejält utspelade i första perioden kunde smålänningarna gå till första periodvilan med en 2-1-ledning.

Backen David Petrasek prickade in kvitteringen till 1-1 efter ett fulländat power-play-spel.

Minst lika vackert var backen Johan Åkermans 2-1-mål då han med en skottfint lurade ner en täckande Timråback på isen och avslutade med ett välplacerat skott som smet förbi Johan Backlund i Timrås mål.

För tredje matchen i rad fick Timrås fruktade finnkedja med Riku Hahl i spetsen lämna isen utan att ha gjort ett enda mål. Det om något säger att Timrå hade bränt det mesta av krutet när semifinalserien skulle avgöras.

HV vann utan att imponera. Målvakten Stefan Liv blev den store matchvinnaren.

HV visade dock sin styrka på några avgörande punkter – ett effektivt power-play-spel och iskyla i såväl försvaret av det egna målet som i de få riktigt heta målchanser som HV skapade framför Johan Backlund.

(TT)