Fredag den 4 april

Fredagsmagin denna vecka bestod i Arvid och Erland Löfgren. Bröder från Luleå, 13 och 14 år gamla, som trollband åtminstone oss i morgonstudion.

Förra veckan tävlade de i länsfinalen av Musik Direkt; nu debuterade de i radio...de musikaliska bröderna som även har fot och hjärta i fotboll och hockey.

Hos oss framförde de bland annat den egna låten Massive, som handlar om svåra val som man tvingas göra som ung. Den yngre av bröderna berättar om det svåra val han precis tvingats göra. I Musik Direkt fick de ett specialpris...en spelning inför publik under festivalen Luleåkalaset. Samtidigt är det fotbollsturnering i Göteborg, en turnering som laget planerat för i flera år. Tufft. Men musiken vinner i sommar. Om Erland spelar fotboll hälften så bra som han sjunger är det en tung förlust för lagkamraterna.

Ok. Jag erkänner. Det är inget slut på mina lovord. För jag blev lite substitut-kär. Istället för mina döttrar på 10 och 12, som naturligvis inte har en aning om att Arvid och Erland existerar. Men jag ska tipsa dem!  

Vi mötte även ett av länets få medalj-hopp i OS, eller Paralympics för att vara exalt. Ingela Lundbäck, regerande Europamästare i bordtennis gästade oss och vittnade om hur Sveriges har världens bästa handikapp-idrottare...och världens sämsta media-bevakning.

Ja och så ska jag minnas denna fredag som en morgon i te-tecknet. Jörgen Lind gästade oss och jag fick smak för vitt te. Tyvärr kostar de ädla bladen 149 kronor hektot. Ett sundare alternativ till fredagsvinet dock. Och räcker längre.

Lika tänd var jag inte på te-varianten som enligt Jörgens smaklökar påminde om galla. Pagoda. Även det ett så kallat ”artistiskt” te som är handknutet av teblad...ser ut som en liten kotte i tortt tillstånd. I tekoppen vecklar det ut sig som sjögräs i botten av vätskan.

Kanske artistiskt men inte aptitligt. Och jag kan dessvärre bara bekräfta det där med smaken. Den var bekant. Jag drabbades av magsjuka i tisdagskväll...

Nu är dock hela familjen på benen. Skön helg önskar jag er alla oavsett väder och vind. Må den inre solen skina.

Lena