Helstekt bergtunga med färsk sparris, dill och räkor
4 personer
4 Flådda bergtungor (rödtunga)
1 knippe färsk grön sparris
1 knippe dill
24 räkor med skal
Saften från en citron
50 g smör
Salt och nymalen vitpeppar
1: Skär bort en bit av den träiga ändan av sparrissen.
2: Koka upp vatten i en vid kastrull med 1 msk socker och lite salt.
3: Koka sparissen i ca 2- 3 minuter beroende på tjockleken.
4: Skala räkorna.
5: Finhacka dillen.
6: Salta och peppra fisken och vänd den sedan i mjöl.
7: Stek fisken på medelvärme i smör och olja några minuter på varje sida
8: Bryn smöret och se till att det är riktigt varmt.
9: Lägg bergtungan på tallrikar.
10: Häll citronsaften över bergtungan.
11: Strö den hackade dillen över fisken.
12: lägg räkorna och sparrisen på fisken.
13: Häll det varma smöret över fisken så att det räser till.
14: Servera kokt potatis och en fräch sallad till bergtungan.
Smaklig Måltid