Fredag 4 april

Manifestation i Landskrona mot våld

I Landskrona hålls i helgen en stor manifestation mot våld. En lång rad artister och organisationer har gått samman för att göra staden tryggare.

Malmö Redhawks på väg i form

Malmö Redhawks är på väg tillbaka till ishockeyns elitserie. Vinst hemma mot bottenlaget Västerås ger Malmö guldläge inför avslutningen av kvalserien. Nye sportchefen Peo Larsson kommer till studion och talar om kvällens match och framtiden.

”Svenska medier tar ställning för Tibet”

Yuan-ji Cheng är doktor i matematik vid Malmö Högskola. Just nu deltar han i ett utbytesprojekt mellan högskolan i Malmö och ett kinesiskt universitet. Han har bott i Sverige i 20 år, men följer dagligen vad som händer i Kina, framförallt via tidningar på internet. Han tycker att bland annat svensk media helat tiden tar ställning för Tibets demonstrerande munkar och saknar förståelse för Kinas agerande.

Polhemselever lär om Kina

På Polhemskolan kan eleverna numera läsa kinesiska. Det var en orsak till att lärarna åkte till Kina. Sedan hade tre lärare innan också besökt landet och intresserade övriga lärare för Kina. Nu närmar sig OS och lärarna vill utbilda eleverna på skolan om landet och hur samhället fungerar i Kina.