Äntligen hemma - hos E-type?

Hemma efter en vecka på Cypern. Träningar och en match mot J-Södra som vi vann.

Det roligaste med den matchen var domaren vars engelskakunskaper inte var helt klockrena. På frågan om hur lång tid det var kvar av matchen svarade han stensäkert: ”Night minutes!”

Hotellrummen var helt okej om man bortser från lite kackerlackor och ödlor som ibland dök upp på golvet. Maten dög även om det nu kommer att dröja ett bra tag innan jag lagar till överkokt pasta med köttfärssås eller kyckling modell ökentorr.

Planet hem var försenat så det blev en extra timme att sitta och svära över varför man inte har installerat luftkonditionering på flygplatsen i Larnaca.

Vi satt på samma plan som Degerfors och Jönköping Södra och jag var inte särskilt avundsjuk på dem stackarna som hade ytterligare fyra timmar i buss från Arlanda att avverka.

Gräset är som bekant alltid grönare någon annanstans och efter en vecka på Cypern hade man börjat sakna Stockholm en aning. En längtan som snart förbytes till ångest när man i vanlig ordning möttes av de stora tavlor där kända och okända stockholmare hälsar flygresenärer på väg genom tullen välkomna till sin hemstad.

Kungafamiljen känns given men för den sakens skull inte mindre deprimerande. Men vem valde Isabella Scorupco? Hur kom E-Type på fråga?

Om de ska föreställa Stockholms finest kan man lika gärna gå och sätta sig på en buss till Degerfors eller Jönköping.

Såg klart säsong fyra av The Wire på hemresan. Skulle sedan försöka mig på de första avsnitten av Dexter. Funkade inte riktigt. Som att glo på en träningsmatch mellan Degerfors och Åtvidaberg dagen efter att ha sett Roma-Manchester United i Champions League.

Träffade min gamla lagkamrat Jones Kusi Asare utanför hemkomsthallen på Arlanda. Han var dock inte där för att hämta mig utan sin flickvän som varit på semester. Frågade hur Djurgårdens nye serb Nebojsa Marinkovic verkade. Den alltid lika sköna Jones log och svarade:

- Han är bra, men ingen Maradona direkt.

Vet inte om det ska tolkas som beröm eller kritik. Hoppas jag får tillfälle att bilda min egen uppfattning imorgon när Djurgården möter Malmö FF på Stadion.

(4 april)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se