Fredag 4 april

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Imorgon startar utställningen Kaos von Linné på Sundsvalls museum - en utställning om att ordna världen. Vi ställer grundläggande frågor om vår existens till museipedagog Tina Johansson. Hur sorterar vi oss från djuren till exempel? Är det just förmågan att sortera och ordna? (Hf-reporter Peter Hansson)

15.22: Mer ordning och kaos. T ex: Varför upplevs konservburkar i livsmedelsaffären som billigare ju fler de är till antalet och ju större kaos de befinner sig i? Eller hur sorterar du dig själv: man, kvinna, transa, drag king, människa, svensk, europé, däggdjur, travkusk, polis...

15.37: Källaren under matsalen i Kramforsskolan är så äcklig och möglig att det är förbjudet att gå in i den. Men någon renovering av detta hälsovådliga bespisningshus finns inga pengar till. Reportage av Ulla Öhman.

15.42: Simfötter och landkrabbor! Svenska sportdykarförbundet fyller redan 50! Temadag om dykning i Härnösand imorgon och vi hör efter med dykaren Henrik Bjerneld vad som händer.

16:12: Nordiska blåsarkvintetten ska åka till Kina. Innan de drar spelar de direkt för P4-lyssnarna i vår studio.

16.22: En som redan är i Kina är Pether Öhlén. Idag berättar han om ett svindlande Peking som, enligt de personer han pratat med, inte bör bojkottas.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Kulturfestival på Brux! Vi pratar med Ulf Ödmark från Ö-viks folkmusikförening. Sex föreningar i samarbete ger musik med allt från Dia Psalma till Rymdrävarna.

17.15: ”Dum i huvve nåt så djävulskt.” Folklivsforskare Job Andersson pratar om hur folk var förr i tiden. Det är förstås fråga om Mammas nya kille.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)