Lasso fredag 4/4

Nore upprättar skamfilat rykte

Från ordförande för Vårdförbundet i länet till ordförande för Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköping. Anne-Charlotte Nore beskriver sig själv som en envis tävlingsmänniska. Kanske var det därför hon tog jobbet på Vuxenskolan.

När Anne-Charlotte tog över ordförandeskapet var förtroendet för Vuxenskolan i botten. Studieförbundets Elviskonserter i höstas gick med miljonförlust. Anne-Charlotte Nore anser att det inte går an att klaga om man inte själv engagerar sig.

Massage och hantverk på Bomässan

Möbler, jacuzzibadkar, paneler och tapeter. Men också massagekuddar, lakan, konst och hantverk. Det finns en del att upptäcka på Bomässan på Elmia. Lassos Jonna Lahdensuo tog en tur bland montrarna.

Köpa sprit lika lätt som att köpa mjölk

Det verkar vara lätt att få tag på sprit för ungdomarna i Vetlanda och de flesta är väl överens om att fylleriet måste stoppas - men hur det ska stoppas är man inte lika ense om.

Organisationer och socialtjänsten vill prova ett arbetsätt som heter Växjömodellen. Den går ut på att polis, socialtjänst och ideella organisationer i högre utsträckning ger sig ut bland ungdomarna på stan helger och kvällar. Nu vädjar Vetlanda kommunsstyrelse till polisen att hjälpa till och införa den här modellen i Vetlanda. Möjligen behövs den - för det dricks ganska mycket bland Vetlandas unga.

 

Pastor hoppas på bättre villkor i Tibet

För Pingstkyrkan i Värnamo är Kina i fokus. Pastor Lars-Evert Jonsson berättar att de får dagliga rapporter därifrån, tack vare biståndsarbetet de bedriver. Lars-Evert Jonsson, regionansvarig för biståndsarbetet i Sydostasien:

HV-glädje i Jönköping

Bland HV-fansen är glädjen stor, liksom förväntningarna inför finalmatcherna. HV:s Martin Thörnberg vet en hel del om vad som rör sig innanför pannbenet på HV-spelarna och hur mycket det mentala betyder i finalspelet.