Fin fredag med gott och blandat

Fredagen den 4 april

Kockan 9.40 lyfte vi telefonluren för en pratstund med Sofie Andersson. Hon kunde berätta en hel del om söndagens öppet hus vidSala Silvergruva. Från början var det tänkt att endast Sala-bor skulle få komma, men vid närmare eftertanke bjuder man nu in hela länet. Bland annat får man stiga ner på 155 meters nivå för en ynka krona! Musik blir det också från Sala Kammarkör och en riktig eldshow.

Det blev recension om filmen Varg med Peter Stormare. Och ser man på, han lyckades även charma vår recensent Lillemor Lagerdahl. Filmen handlar om hur hur familjerelationerna påverkas av att en varg dödar deras renar. Betyget blev fyra P4-antenner för denna film som har premiär ikväll i Västerås.

Vi pratade också om KRAM-märkta barnböcker med Karin Salmson, som jobbar på Vilda förlag. Hon berättade att sådana böcker är en garanti för att vara granskade ur jämställdhets- och mångfaldsperpektiv. Fredagen till ära lyssnade vi dessutom på lite opera med David Granström från Folkets hus. Där ska det nämligen bli direktsänt operaföreställning ska det nämligen blir från Metropolitanoperan i New York.