Ulricehamn

Kommunledningen hårt ansatt

I Ulricehamn angrips nu den sittande majoriteten av de tre oppositionspartierna för handläggningen av fastighetsaffären i Tvärred. ”Avgå!” är budskapet.

Läs skrivelsen här:

I ett skriftligt utspel kräver oppositionen i Ulricehamn att kommunstyrelsens ordförande Roland Karlsson och kommunchefen ska avgå.

Förtroendet är rubbat efter en omtalad affär där förskolan i Tvärred såldes till en centerpartist, trots att det fanns andra som ville köpa till ett högre pris.

Sven Axelsson är kommunens fastighetschef och blev kritiserad för sin handläggning av husaffären i den utredning som gjordes av en oberoende juristkonsult.

Han betalade några andra jurister för att utreda kritiken mot honom, och de fann då att han var i princip oskyldig. 
Men juristerna fann att kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande hade varit inblandade i affären, dock bara genom att ha svarat och tagit emot mail från fastighetschefen. Ändå var det tillräckligt för att strålkastarljuset skulle landa på dessa två. 

Det är detta som de tre oppositionspartierna tar fast på i skrivelsen till kommunstyrelsen där de kräver att de båda lämnar sina poster medan affären utreds.

Jan Forsman menar att det inte längre går att lita på kommunledningen när det visat sig att de undanhåller fakta.

Frågan om Tvärredsaffären, och kritiken, kommer nu att diskuteras vidare på Ulricehamns kommunstyrelsemöte på måndag.