surahammar

Minst tre veckor innan åtal för lisjömorden

Det dröjer minst tre veckor innan det blir åtal mot den 31-årige man som misstänks för dubbelmordet i Lisjö utanför Surahammar för en vecka sedan. En kvinna och ett barn hittades då döda. 31-åringen, som var kvinnas sambo, erkände och anhölls senare samma dag.

Den 31-årige mannen häktades i lördags på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall. Mannen har erkänt dråp.

- Utredningsläget är synnerligen gott, det säger kammaråklagare Carl-Johan Norström, som leder förundersökningen, om läget med utredningen om dubblemordet i Lisjö.

Men enligt honom kommer att det att dröja flera veckor innan det blir åtal.

- Trots att mannen har erkänt måste vi säkra bevisning, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström.

Förutom den tekniska bevisningen arbetar polisen med att bland annat kartlägga parets förhållande och liv. Därför ska polisen förhöra flera personer kring paret. Det har förekommit uppgiftet om att motivet till morden kunde vara svartsjuka, men det vill inte Carl-Johan Norström bekräfta.

Det är heller inte känt om den misstänkte var påverkad vid dådet, det får provresultaten visa. Den 31-årige mannen som nu sitter häktad mår enligit åklagaren inte bra.

Åtalet mot honom ska vara väckt senast den 25 april, men det dröjer nog längre, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström, till P4 Västmanland.