Personalen gör jobbet i Vadstena

Arbetet med att minska verksamheten inom skola och barnomsorg i Vadstena görs i ett mycket nära samarbete med de anställda, efter en idé från socialdemokraterna.

Men just nu är det inte politik det handlar om, det säger folkpartisten Ingemar Lindaräng i barn- och utbildningsnämnden - även om han inte är nöjd med budgeten.

- Det var politik så långt som när vi var i kommunfullmäktige i novembersammanträdet och i budgetsammanträdet. Där hade vi i oppositionen en helt annan budget när det gäller skolan, säger Ingemar Lindaräng.

- Vi ville ha betydligt mera pengar. Vi sa att det var orealistiskt med den ram man fick, så i det läget var det politik.

- Långsiktigt är vi naturligtvis överens om att skolorna i Vadstena måste anpassas till en annan kostym eftersom barnantalet har minskat. Det är inte ju inte politik i det, utan det är fakta.

Nu väntar politikerna på att få föräldrarnas åsikter om de fyra förslag som presenterades i torsdags. Förslag som till stor del tagits fram av personalen i skola och barnomsorg. Ett intensivt arbete som pågått i flera månader.

- En så stor fråga har inte jag varit med om i barn- och utbildningsnämnden att jobba med tidigare, säger Ingemar Lindaräng.