Jönköping

Okänt landslag laddar i Jönköping

Ett av Sveriges mest okända landslag har valt att ladda upp i Jönköping inför kommande mästerskap. Just nu tränar nämligen landslaget i australisk fotboll hårt inför International Cup som går av stapeln i Australien senare i år.

- Det ser positivt ut, det ökar och ökar, i år har det redan starta två nya lag, säger Joel Språng, en av landslagsspelarna.

australisk fotboll är en blandning av fotboll och rugby, och det smäller följaktligen rätt hårt när dom arton spelarna på planen går in i närkamper.

Planen är oval, bollen likaså och sporten är relativt ny i Sverige, den har faktiskt bara funnits här sen början på 90-talet.

I dagsläget finns det tretton aktiva föreningar och 300 licensierade spelare i landet men landslaget har trots det här nått internationella framgångar. För första gången kommer nu också landslaget att åka till sportens hemland för att vara med i ett mästerskap.

- Vi vann Eucup i Tyskland förra året och nu ska vi satsa på att komma så långt som möjligt i Australien, säger Joel Språng.

Reporter Martin Eriksson
 martin.eriksson@sr.se