Brand i Sollentuna stoppar tågtrafik

En brand i Sollentuna norr om Stockholm har orsakat totalstopp för all tågtrafik förbi platsen. Det gäller såväl fjärrtåg som pendeltåg och Arlanda express. Orsaken är att det finns gastuber i det garage som brinner och att explosionsrisken är stor. Tågstoppet varar ända till söndag eftermiddag.

– I dag kommer 35 tåg att ha drabbats på ett eller annat sätt och det blir förmodligen minst lika många i morgon, säger Dan Olofsson på SJ:s presstjänst.

Hur kommer ni att hantera det här?

– De flesta resenärer kommer att få resa buss en bit. För de mer långväga resenärerna som reser till och från Jämtland kommer vi att leda om tågen så det blir en försening på ungefär en timme. Eftersom det rör sig om väldigt många resenärer med mycket packning tycker vi att det är bättre att leda om trafiken så att de kommer ända fram med sitt tåg. Det gäller även nattågen till och från Stockholm.

Det är en brand i en industrilokal med explosiv gas strax intill järnvägen i Sollentuna norr om Stocholm som ligger bakom stoppet av all tågtrafik.

Stoppet drabbar inte bara fjärrtåg utan även tågtrafiken till och från Arlanda och pendeltågen norrut.

Resenärer till och från Arlanda hänvisas till flygbussar och taxi och bil. Och först imorgon eftermiddag beräknas tågtrafiken komma igång igen.

Kristina von Dolwitz
kristina.von_dolwitz@sr.se