Flera räddningspådrag i fjällen

Det dåliga vädret under lördagen, med fortsatt snöande och på sina håll hård blåst, har gjort att polisen har fått dra igång flera räddningspådrag.

Enligt Olle Kvarneros, vakthavande polisbefäl, har blåsten och snöandet gjort att spår blåst igen och många fått problem med orienteringen.

Två pimpelfiskare, som hade kommit på avvigvägar i Ritsemområdet och varit anmälda saknade sedan i lördags, har kommit tillrätta nu på söndagsförmiddagen. Vid 9.15-tiden på söndagsmorgonen håller fjällräddningen på att föra ner på skoter till Ritsem. 

Vid halvsjutiden på söndagsmorgonen kom ett sällskap på sju personer helt tillrätta i Nikkalouktaområdet efter att varit inblåsta i en bivack.

Och två män i trettiofemårsåldern har under natten mellan lördagen och söndagen vandrat omkring i mörker, sydost om Arvidsjaur i närheten av Pjesker. Männen hade fått slut på skoterbränsle när de körde mellan Piteå och Arvidsjaur. En vän till männen lyckades till sist hitta dem, utan att fjällräddningen slutligen behövde hjälpa till.