Hallstahammar

Stadskamp i bowling lockade många

I går lördag samlades nästan 90 bowlingspelare i Hallstahammar för att göra upp i Stadskampen, en bowlingturnering för handikappade i länet. 

Tävlingen arrangerades för andra året i rad av Västmanlands Bowlingförbund.

Therese och Malin från Hallstahammar var nöjda med sina insatser och de gillar verkligen att bowla.

– Det är roligt att träffa folk, och att ”strika” lite grann också.

Therese tyckte inte att hon fick till någon riktig fullträff medan Malin lyckades bättre.

– Jag satte tre eller fyra strikar, berättar hon för P4 Västmanland.

Ellinor från Västerås var en av turneringens yngsta deltagare med sina 10 år, och hon ser inte alls sin rullstol som något problem i bowlingen.

– Det finns något som heter ”Gotlandsränna”, som man lägger klotet på och sedan puttar man iväg det. Jag fick två strikar idag, säger hon stolt.

Fullt hus var det i bowlinghallen i Hallstahammar när bowlare från Västerås, Hallstahammar, Köping och Fagersta, med olika typer av handikapp och i åldrar mellan 7 och 70 samsades om banorna.

Till slut blev det dock, precis som förra året, Västerås som tog hem segern. Under stort jubel tog de emot den stora vandringspokalen.

Lars Bleckert, handikappansvarig på Västmanlands Bowlingförbund och den som tagit initiativet till att starta Stadskampen var nöjd med årets tävling.

Deltagarantalet ökade med 35 personer sedan förra året, vilket glädjer honom.

– Vi har inget vinstintresse i det här. Vi går faktiskt med förlust i en sådan här tävling, men det gör vi gärna för vi vill att bowlingen ska komma fram. Det huvudsakliga syftet är att ha otroligt roligt, att träffas och förstås att spela bowling, säger Lars Bleckert.