ESKILSTUNA

Förkyld målvaktshjälte oroar Guif

Guif kommer att ställa upp med helt ordinarie manskap i den femte och avgörande SM-kvartsfinalmatchen på söndagen i Stockholm mot Hammarby.
Pavel Albin kan vara med trots lite problem med ryggen. Likaså matchhjälten målvakten Daniel Johansson, som dragit på sig en rejäl förkylning.

Nederlagstippade Guif har genom hela säsongen överraskat experter och till och med sina egna supportrar. Det unga laget överraskade först genom att ta sig till slutspelet och nu också genom att pressa storfavoriten Hammarby till en femte och avgörande match om en plats i semifinal.

Inför torsdagens möte i sporthallen i Eskilstuna var det bara de mest inbitna och fanatiska hemmasupportrarna, som faktiskt trodde att Guif skulle kunna vinna och överraskade alla igen. Och segern var hur säker som helst, spelmässigt var Guif det bästa laget i 60 minuter genom ett uppoffrande försvarsspel och ett varierat anfallsspel. Effektiviteten framåt var också bra om än långt ifrån hundra procentig.

– Det är nog ingen som vill missa att spela den här matchen, säger assisterande tränare Janne Ekman inför söndagens avgörande.

– Pavel Albin har haft lite känning i sin rygg, men kommer att spela, fortsätter han.

Den store matchhjälten från i torsdags, målvakten Daniel Johansson har dess snörvlat mer och mer, men räknar med att spela.

– Förkylning är mycket ett mentalt tillstånd så det är bara att förtränga, säger han.

– Jag kan spela, men om jag får spela är en annan sak. Det bestämmer ”Krille” (tränaren Kristjan Andrésson) och Janne (assisterande tränaren Ekman).

Det vore nog konstigt om Guif nu byter målvakt så het (ingen feber dock), som Johansson varit de senaste två matcherna.

Reino Helin
reino.helin@sr.se