Världens svåraste frågor

Morgan har valt ur några av livets klurigaste frågor och söker svar hos världsreligionerna.

Vad händer efter döden?
Morgan har guidat oss genom de olika religionernas syn på vad som sker efter döden.

Men vad tror han egentligen själv?

Och vad tror resten av Christerredaktionen?

_____________________________________________

Finns Gud?


Morgan pratar med forskaren och religionsfilosofen Martin Lembke om vilka argument det finns för Guds existens. Vad talar för att en Gud ligger bakom universum och allt liv?Vad talar emot detta då? Dags att höra vad det finns för argument mot att det finns en Gud.


_____________________________________________

Vad är Domedagen?Morgan pratar med religionsprofessorn Britt-Marie Näsström om vad de olika religionerna har för bild av domedagen.
_____________________________________________

Vad händer efter döden?Vad tror Hinduer om livet efter döden? Morgan har pratat med den troende hindun Era Kapilashrami och med Britt-Marie NäsströmDags att utreda Judendomens syn på livet efter döden. Morgan har pratat med judinnan Julia Lindmark och religionsprofessorn Britt-Marie NäsströmMorgan försöker finna den allmänna muslimska inställningen till döden. Till sin hjälp har han, förutom Britt-Marie Näsström, muslimen Shkumbin Skoob Salihi.Morgan pratar med Bibbi Forsman, medlem i föreningen för Tibetansk buddhism och religionsprofessor Britt-Marie Näsström.Morgan har pratat med prästen Helene Egnell och Britt-Marie Näsström, professor i religionshistoria om kristendomens syn på vad som händer när man dör.

_____________________________________________

Hur blir man lycklig?Dags att ta reda på hinduismens syn på lycka. Morgan pratar med religionshistorikern Martin Gansten, som har konverterat till hinduismen.Morgan pratar med den judiska läraren Benjamin Gerber om judendomens syn på lycka.Lycka och Islam. Morgan pratar med muslimen Ahmed al Mofty.Så blir man lycklig enligt Buddismen. Morgan pratar med den tibetanske buddisten Robert Alsterlind.


Så blir man lycklig enligt Kristendomen. Morgan pratar med teolog Ola Sigurdsson.