Artister

 
Vår jury har valt ut dessa fem bidrag som kommer att tävla om finalplatsen till Svensktoppen nästa.

De fem artisterna är:

  1. Fredrik Edkrantz - Hunted
  2. John Daniel - Lekmanshjärta
  3. Camilla Wallin - Vid Sidan Av Dig
  4. Dennis Ahlm - Hon Ser Inte Mig
  5. Alexandra Lundh - I’m Here To Stay

1. Fredrik Edkrantz

Jag är en kille som i höst fyller 16 år och älskar att hålla på med musik, sång och teater. Jag spelar gitarr och saxofon.
Jag har varit med i flera talangtävlingar. 2006 kom jag 2:a i Stjärnskott på Skansen, 2007 kom jag 2:a i Slagerstjärnan på Globen City, jag vann sommarstjärnskott i Söderhamn inför 6000 personer, det var kul.
Jag har gjort många framträdanden på olika tillställningar, julen 2007 var jag med i Superstars julshow på Borgen med 9 föreställningar. Annars så är jag en ganska lugn kille som gillar att åka moppe och vara med mina kompisar.
I höst skall jag börja på Rytmus musikgymnasium i Norrköping.
Det blir jätteskoj!


2. John Daniel

Daniel Forsberg är tidigare sångare och låtskrivare i bandet Plusgrader från Norrköping. Gruppen har släppt debutalbumet Äntligen är här (2005) och en bunt singlar.
Under namnet John Daniel (vilka är hans två förnamn) fokuserar han nu istället på sitt soloprojekt. Albumet Klartecken släpps i september på John Daniels eget skivbolag. Plattan är producerad av Gina Jacobi, på 90-talet själv artist med bl.a. en grammisnominering i ryggsäcken.
När Daniel inte jobbar med sina egna låtar arbetar han istället med musik på Studiefrämjandet.


3. Camilla Wallin

Jag är 41 år och bor i Åtvidaberg med man och två barn.Sjunger i Åtvids kammarkör, kyrkokör, gospel kör, även om jag i de två sistnämnda har fått göra en paus pga barn.
Har egen jazzgrupp vid namn Camilla Wallin kvartett och ett rockband vid namn Pearls for sure.
Uppträder i olika konstellationer på bröllop, fester möten, ja där det behövs musik helt enkelt.
Älskar trädgård, (även om hallonen har en benägenhet att sprida sig mer än jag vill.)
Är för uppriktig och rakt på sak. Tål inte elaka människor eller folk som inte talar sanning.


4. Dennis Ahlm

Dennis Ahlm heter jag är 23år och bor i Norrköping.
Började sjunga/skriva låtar som 15åring då min bror började sjunga Elvis covers.
Kände väl att Elvis inte riktigt var min grej så jag hamnade i det lite bredare pop/rock facket =)

Jobbar som försäljare på EBgames i Linköping där jag säljer diverse dataprylar och spel. Trivs väldigt mycket med det eftersom jag älskar kundkontakten i jobbet.


5. Alexandra Lundh

Hej! Jag heter Alexandra Lundh. Är en tjej på 17 år. Jag har de senaste åren deltagit i flera talangtävlingar och dessutom vunnit flera, bl a Hamnfestivalen i Oskarshamn.
Jag bor i Skänninge och studerar dans/musik på gymnasiet och hoppas på en framtid inom showbiz. Musiken kom in tidigt i mitt liv eftersom mamma sjunger i ett dansband. Som tvååring gjorde jag min debut med sången ”Lille katt” och sen dess har jag alltid tyckt om att stå på scenen, för jag är väl lite av en ”teaterapa”
Låten ”I’m here to stay” har skrivits till mig av Leif Melander och Peter Nord och spelades in under förra året i Peters studio i Forsheda.