Kenneth har fullt upp i Almedalen

Måndagen var centerpartiets dag på Almedalsveckan på Gotland. En som hade fullt upp var centerpartisten Kenneth Johansson som är riksdagsman från Dalarna. Under dagen höll han i hela fyra evenemang.

– Det är klart att det blir stressigt, konstaterar Kenneth Johansson. Men samtidigt är det i en atmosfär som gör att man också kan utbyta erfarenheter under privata och enklare former.

Det började i måndagsmorse med ett frukostseminarium med vårdförbundet. Och Kenneths schema slutar på eftermiddagen med att diskutera värdighetsgaranti med SKTF, så det är många tankar och idéer som Kenneth Johansson ska redovisa när det är centerpartiets dag på Almedalsveckan.

Och han verkar ha förberett sig väl, han har gjort 12 olika mappar för alla seminarium och föreläsningar han ska delta i.

– Ja där har jag underlag och en del fakta, exempel på vad mitt parti centerpartiet driver för frågor, förslag jag själv har lagt och vad regeringen tycker och tänker. Cirka 5000 personer deltar i Almedalsveckan. Kenneth Johansson säger att han möter många åsikter och idéer som senare kan leda till politiska förslag.

– Dels får man reaktioner på förslag som är på gång men också många idéer och kontakter man kan använda senare för att arbeta med både i riksdagen och socialutskottet.
(SR Dalarna)

peter.a.johansson@sr.se