Framtidens politiker

Fina ord och löften från politikerna i Almedalen. Hur mycket av det de säger håller de? Statsvetare Stig-Björn Ljunggren liknar politikernas löfte vid ett rävgryt.
Och framtidens politiker måste bara beredda på en närmare dialog med väljarna. Det menar Jytte Guteland ordförande för SSU och Niklas Wykman ordförande för Muf.

Statsvetare Stig-Björn Ljunggren menar att det som sker i Almedalen idag är på det sätt politik formeras idag. Det är ett samspel mellan media, de som bygger varumärken och särintressen. Partierna spelar allt mindre roll.

Många frågor kommer att vara fortsatt aktuella även i framtiden som energidebatten men när det gäller politikernas löften och om det kommer att hållas säger Stig-Björn Ljunggren:

– Det är sällan idag som politikerna ger fasta löften, de som ges är som ett rävgryt. Det finns fullt av ursäkter så att man kan ta sig ur dem.

Om framtidens politiker säger Jytte Guteland, ordförande för SSU, och Niklas Wykman, ordförande för Muf, att de måste lyssna mer på väljarna och vara mer uppkopplade.

Niklas Wykman tror på en stor förändring, den unga generationen är mer lättfotad och inte fast i strukturer.  
(P4 Extra)