SKARABORG

Premiär för mobil polisstation

Vid helgens Stochampionat på Axevalla travbana kommer polisen i Skaraborg för första gången att använda sitt nya, flyttbara poliskontor. Tanken är att den ombyggda husbilen ska göra polisen mer synlig.

– Vi kommer att synas och får en större kontaktyta mot allmänheten, säger Mats Litstrand vid Skaraborgspolisen. Också på de orter där vi inte är så bemannade på polisstationerna längre kommer vi att synas på gator och torg.

– På utsidan ser den ut som en husbil, säger Tommy Hoff vid Skaraborgspolisen, men den är markerad som ett utryckningsfordon, även om det inte är tänkt att man ska göra utryckningar med den i första hand. Den ska ses som en liten rullande polisstation och är utrustad med allt man kan behöva och uppkopplad mot våra olika datasystem. Vi kan ta emot anmälningar och hantera hittegodsärenden och allt möjligt.

Premiär för det flyttbara kontoret är det alltså på Axevalla i helgen, men efter det är det tänkt att den ska kunna användas i flera publika sammanhang.
– Vi kommer förmodligen att vara närvarande på Nossebro marknad, säger Tommy Hoff. Sedan kommer den att användas på helgerna i Skövde, inte minst under matfestivalen.