Stort knarktillslag - Clark Olofsson gripen

Clark Olofsson har gripits utanför Varberg misstänkt för grovt narkotikabrott, uppger polisen i Östergötland. Han greps samtidigt som fem andra i ett samordnat knarktillslag i Stockholm och Varberg.

Sex personer anhölls på lördagskvällen på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott och medhjälp till grovt narkotikabrott. Gripanden ska ha skett i både Stockholm och i Varberg. En av de som anhölls i Varberg är Daniel Demuynck, uppger en poliskälla till Sveriges Radio Sjuhärad.

Daniel Demuynck, mer känd under sitt tidigare namn Clark Olofsson, är en av Sveriges mest kända återfallsförbrytare. Han har i flera omgångar dömts till mångåriga fängelsestraff för en rad uppmärksammade brott, bland annat mordförsök och rån.

-Clark hade inte en chans när piketpolisen gick in i huset, säger en anonym källa till Sveriges Radio Sjuhärad.

Tillslaget gjordes av Östgötapolisen i samarbete med Rikskriminalpolisen eftersom flera av de anhållna har anknytningar till Östergötland. Polisen var på söndagen mycket förtegen och ville inte gå inte ut med några detaljer kring tillslagen.

- Vi extremt hemliga. Vi kan inte kommentera mer för tillfället, säger Mikael Skoog, presstalesman för Östgötapolisen, till TT.

Arne Andersson, polisöverintendent på Rikskriminalpolisen, avslöjar inte hur mycket narkotika det rör sig om.

-Jag kan säga att det rör sig om cannabis och amfetamin, säger han till TV4 Nyheterna.

Internationella åklagarkammaren i Stockholm leder nu den fortsatta utredningen.

-Utredningsläget är i sin linda och vi är försiktiga med vad vi säger i nuläget, säger Arne Andersson.

Enligt Sveriges Radio Sjuhärad hade polisen spanat på Daniel Demuynck och de övriga gripna i åtta månader före tillslaget.

Daniel Demuynck, som numer är belgisk medborgare, har suttit mer än halva sitt liv i fängelse. Sitt senaste straff fick han 1999, då en domstol i danska Fredriksund dömde honom till 14 års fängelse för grovt narkotikabrott. Han hade smugglat stora mängder amfetamin till Danmark. 2005 frigavs han. /TT