VÄXJÖ

Nya ansikten när Österträning drog igång

På måndagsförmiddagen drog fotbollsklubben Östers träning igång igen efter sommaruppehållet. Och flera nya ansikten fanns på plats för att visa upp sig.

- Jag vill hjälpa Öster upp i nästa division, och jag gillar europeisk fotboll, säger en av provspelarna Guilherme Finkler från Brasilien.

Guilherme Finkler är en av sex spelare som under två veckor ska provspela för Öster. Ytterligare en brasilianare, två sydafrikaner från Helsingborg, en argentinare och Axel Johansson från Brommapojkarna ansluter under måndagen eller tisdagen.

Av sex provspelare är det alltså bara en svensk, trots att Österledningen hela tiden sagt att det är de regionala spelarna man nu ska leta efter.

- Vi kommer absolut inte att släppa den här tråden med lokala spelare, men det kan aldrig vara 22 spelare från Kronoberg i Östers IF, säger Östers sportchef Fredrik Gustafson.

Efter sommaruppehållet nu så ligger Öster på tredje plats i den tredje divisionen - åtta poäng efter ledande Trollhättan.

Spelarna har kritiserats för att ha underpresterat och för att vara alldeles för dåliga framåt. En kritik som tränaren Jevgenij Kouznetsov förstår.

- Vi har inte presterat speciellt mycket, framförallt på hemmaplan. Vi har bara en forward som gör mål. Hela laget måste lyfta sig, säger han.

I den första matchen efter sommaruppehållet möter Öster Skövde på hemmaplan den 3 augusti.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se