MALMÖ

Dynamitmännen döms till fängelse

Fem män, flera av dem med starka band till det kriminella MC-gänget Hells Angels, dömdes i dag av Malmö tingsrätt till fängelse för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.  De två huvudåtalade männen dömdes till ett och ett halvt års fängelse, medan de övriga tre fick lindrigare fängelsestraff.

Männen greps med tillräckligt mycket dynamit för att spränga hela centralen i luften, men eftersom det inte gått att bevisa att de faktiskt använt sig av sprängämnet eller tänk använda det, så döms de för att de saknade tillstånd att hantera det, det vill säga brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det var efter en längre tids spaning och telefonavlyssning som polisen torsdagen den 5 juni kunde slå till på centralen i Malmö. Två män som höll på att lasta in 70 kilo dynamit i en förvaringsbox greps på plats och senare samma dag greps ytterligare tre män som misstänks varit delaktiga i hanteringen av sprängämnet.  Minst två av dem har starka kopplingar till det kriminella mc-gänget Hells Angels.