Bollnäs

Polisen ser samband mellan sprängningar

Polisen utreder nu sammanlagt fyra sprängningar i Bollnäs. Den omfattande utredningen kring bilsprängningen den första juli har gett polisen bevis på att även en redan nedlagd utredning måste tas upp på nytt. Det är sprängningen av en raststuga i Söderala.

Polisen har hittills genomfört över 60 förhör och vet nu också hur sprängningen som skakade Bollnäs den första juli i år gick till och hur den utlöstes. Av utredningstekniska skäl vill polisen dock inte ge några detaljer

Utredarna ser också ett klart samband mellan sprängningen den 1 juli och 24 juni, båda på Alirgatan i Bollnäs och dessutom en sprängning utanför en villa på Renområdet i östra delen av Bollnäs.

Nedlagd utredning tas upp
Den omfattande undersökningen har också gett polisen nya bevis för att sprängningen av en raststuga vid en skoterled i Söderala har direkt koppling de de tre sprängningarna i Bollnäs.

Polisen är också övertygad om att det finns personer i Bollnäs som har intressanta iakttagelser men som hittills inte velat eller vågat berätta för polisen.

Polisen kommer nu att på nytt förhöra en del av de personer som redan hörts och man hoppas också på fler vittnesuppgifter så att man kan lösa den grova och välplanerade brottsligheten.

Leif Eriksson
leif.eriksson@sr.se