Åtal om Arbogamorden har lämnats in

(Uppdaterad kl 16.30)

På onsdagen åtalades en 32-årig tysk kvinna för morden på två barn och mordförsök på deras mamma i Arboga i mars tidigare i år.

Hon ska enligt åtalet ha använt ett hammarliknande föremål och upprepade gånger slagit barnen och mamman på deras huvuden och kroppar.

Kvinnan har uppgett att hon har varit i Arboga morddagen, men att hon ska ha letat efter en runsten. Flera vittnen ska också ha sett henne i Arboga vid tidpunkten.

56 vittnen ska höra som bevisning. Därtill hennes beslagtagna dator, telefonlistor över mobilen, e-post och ritning över en verktygslåda där hammaren saknas, som tros vara mordvapnet.

Kvinnan ska enligt åklagaren inte kunnat acceptera brytningen med Arbogamammans sambo och vidtagit alltmer drastiska åtgärder för att återuppta deras relation.

Mamman har i förhör uppgett att den kvinna som överföll dem i hemmet talade ett annat språk än svenska och vars signalement stämmer överens med den misstänkta kvinnan.

Från försvarets håll menar man att den teknsika bevisningen är svag och det finns inget DNA som kopplar kvinnan till platsen eller morden, men kammaråklagare Frieda Gummesson tror ändå på en fällande dom:

– Bevisningens som jag har lagt fram här gör att jag på objektiva grunder förväntar mig en fällande dom, säger hon.

Eftersom målet bygger på vittnesmål och indicier kommer huvudförhandlingen ta lite längre än om det hade funnits säkrade DNA-spår enligt Frieda Gummesson.

Rättegången kommer starta preliminärt om en vecka vid tingsrätten i Köping.