ARBOGA

Tyskan åtalad misstänkt för mord och mordförsök

I dag, onsdag, åtalades den tyska kvinna som misstänks för mord på två små barn och mordförsök på deras mamma i Arboga i mars i år. Hon misstänks ha använt en hammare eller ett hammarliknande föremål vid morden.

Enligt åklagren finns det inte någon form av DNA-bevisning som binder den åtalade 32-åriga tyska kvinnan vid brottsplatsen. Den åtalade har inte heller gjort några som helst medgivanden. Men trots avsaknaden av DNA-bevis är bevisläget gott menar åklagaren.

Brotten ska ha varit planerade enligt åtalet. Som bevis för det pekar åklagaren på mätarställningen i en hyrbil som kvinnan uppger att hon kört med till Örebro vid tiden för morden. Men mätarställningen i bilen stämmer enligt åtalet bättre överens med en resa till Arboga.

Det framkommer också att kvinnan sagt i förhör att hon var i Arboga på morddagen, men att hon ska ha letat efter en runtsten.

Flera vittnen har dessutom sett en person med den 32-åriga kvinnans signalement i området runt brottsplatsen dagarna före brottet och strax innan brottet.

Kvinnan ska enligt åklagaren inte kunnat acceptera brytningen med Arbogamammans sambo och vidtagit alltmer drastiska åtgärder för att återuppta deras relation.

Mamman har i förhör uppgett att mördaren presenterade sig som ”Tina” och talade ett annat språk än svenska och signalement stämmer överens med den misstänkta kvinnan.

I åtalet står det även att mamman släppte in kvinnan ”utan problem”. Däremot framgår det inte om mamman faktiskt visste vem det var hon släppte in.