Dömd för grov fridskränkning

En man i 40-årsåldern dömdes idag till 8 månaders fängelse för grov fridskränkning. Mannen döms för att vid upprepade tillfällen under de senaste två åren ha misshandlat sin flickvän.

I flera år har 40-åringen haft ett förhållande med en kvinna och listan över misshandeln dateras sig också drygt två år tillbaka.

Tingsrätten skriver i sin dom att åtalet byggt till större delen på kvinnans uppgifter, även om det i vissa delar finns bevis också. Medan mannen nekat i dom flesta fall. Men just eftersom det inte finns så mycket bevis så har parternas trovärdighet varit avgörande, och här har rätten alltså ansett att kvinnas berättelser varit mer trovärdiga än mannens.

Det har också framkommit att hon tidigare anmält mannen flera gånger då han misshandlat henne, men utredningarna har då lagts ner, eftersom hon trots att gjort anmälningarna inte varit särskilt intresserad av att medverka.

Men det finns också grannar som vittnat om att dom hört kvinnan skrika till mannen att sluta slå henne.

Och rätten valde alltså att tro på kvinnan, som nu får drygt 46 000 kronor i skadestånd, medan mannen får åtta månaders fängelse.