Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 31

Måndag 28 juli
Fritt
Lisa Syrén i Växjö
Programmet börjar 22.12 

Tisdag 29 juli
Glasrundan med glasexpert Börje Åkerblom
Lisa Syrén i Växjö 

Onsdag 30 juli
Oväntat besök
Lisa Syrén i Växjö
Programmet börjar 22.12 

Torsdag 31 juli
Barnbarn
Stina Wollter i Uppsala

Fredagen 1 augusti
”Jag vill flytta!”
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar 22.12 

Måndag 28 juli
Fritt
När ämnet är fritt är det du som hör av dig till oss som bestämmer vad Karlavagnen ska handla om. Det kan vara allt från politik till relationer, från spännande upplvelser till tankar i natten. Något du funderat länge på eller något du varit med om just idag.
Ring Lisa Syrén i Växjö och dela med dig av dina tankar, känslor, erfarenheter, berättelser!
Programmet börjar 22.12 

Tisdag 29 juli
Glasrundan med glasexpert Börje Åkerblom
Ännu en uppskattad gäst i Karlavagnssommaren, glasexperten Börje Åkerblom kan svara på alla frågor du har om glaskonst. Har du en gammal pjäs du ärvt eller köpt billigt på någon loppis? Har du ingen aning om vad den kan vara värd? Undrar du vilken konstnär som ligger bakom? Funderar du på att köpa glas men vill ha lite tips och råd? Ikväll ska du ringa Karlavagnen och prata med glaskännare Börje Åkerblom. I studion i Växjö i glasriket finns Lisa Syrén för att förmedla dina frågor. Redan nu kan du skicka frågor och bilder på dina glaspjäser. Maila karlavagnen@sr.se

Onsdag 30 juli
Oväntat besök
”Plötsligt stod dom bara på trappan till vårt hus. Jag anade nåt bekant i mannens ansikte. En timme senare hade jag fått en ny bror och hela hans familj på köpet.”
Har du fått oväntat besök? Har en kär gammal vän som du inte sett på flera år bara dykt upp en dag? Har någon som länge varit försvunnen ur ditt liv plötsligt bara stått där framför dig? Eller har besöket varit allt annat än önskvärt? Tjuvar, husbock eller råttor är oftast ovälkomna gäster.
Vilka oväntade besök har du fått? Vilka minns du bäst? Vilka har bara varit jobbiga? Vilka oväntade besök drömmer du om, vilka hoppas du slippa? Ring Karlavagnen och Lisa Syrén och prata om oväntade besök.
Programmet börjar 22.12 

Torsdag 31 juli
Barnbarn
Lugna, intensiva, kramiga, springiga, filosofiska, finurliga - hur är dina barnbarn? Hur är ditt förhållande till dem? Var det självklart att sluta arbeta när du blev mor- eller farförälder för att finnas tillgänglig för de små? Är barnbarn livets efterrätt? Eller snarare en belastning? Är det viktigare för dig att behålla friheten och bara träffa barnbarnen ibland? Kan man kräva något av sina mor- eller farföräldrar? Hur upplever du det som förälder och mitt emellan tre generationer? Vad säger du som är barnbarn; hur viktigt är det med kontakten till mor- och farföräldrar? Vad gör ni när ni ses? Vad pratar ni om? Vad är det bästa med att vara barnbarn? Ring Stina Wollter!

Fredagen 1 augusti
”Jag vill flytta!”
Har du kommit till insikten om att det är dags att dra upp bopålarna och slå ner dem någon annanstans? Åt vilket håll drar det? Känns det självklart att leta objekt på landet, ska du skaffa dig ett studentrum i stan eller är du på väg utanför Sveriges gränser? Är det för trångt, för stort, för högt upp, för slitet, för många människor, för öde, för stökigt, för tråkigt; vad är skälet till att du är på väg? Vad är det för känsla du är ute efter på det nya stället? Ta en paus i flyttplanerna och ring Stina Wollter i Uppsala.
Programmet börjar 22.12