Relationer på jobbet

Här i Boulevard har vi en serie där vi fokuserar på folks relationer på arbetet. Men det är inte kärleksrelationer som intresserar oss utan hur folk relaterar till sitt yrke och vilka relationer de har till människorna som de träffar under sin arbetsdag.

 

 

En konst att hjälpa lagom mycket

Att jobba inom hemtjänsten känns meningsfullt för Charlotta Kjerrström i Örebro. Hon skulle kunna sluta och ägna sig åt sin egen verkstad på heltid, men hon tycker om att hjälpa de som får besök av hemtjänsten, så hon arbetar vidare på deltid. 


 

Anna tycker om att hjälpa andra

Anna Henningsson är brandingenjör vid Nerikes Brandkår. Det innebär att hon har kontakt med SOS och andra inom räddningstjänsten för att se till att samarbetet flyter bra, och att hon är ute vid bränder som räddningsledare. Hon kan inte tänka sig att sluta arbeta som brandingenjör, och hon tycker att sammanhållningen på brandstationen är bra.

Richard hjälper andra att komma i form

För bara några år sedan vägde Richard Berger 130 kilo. Han tog tag i sina viktproblem, och nu är han själv personlig tränare och kostrådgivare på ett gym i Örebro. Det är ett arbete som han trivs mycket bra med.

 

Carin tröttnar aldrig på att vara frisör

Carin Berg från Stora Mellösa har varit frisör sedan 1956! Nu har hon egentligen nått pensionsåldern, men kan inte slita sig från sina kunder. Därför fortsätter hon att arbeta i sin egen salong i Örebro tre dagar i veckan.


 

Fängelsepräst är Marias drömyrke

Att vara en i den långa raden av präster i Fellingsbro församling känns bra, tycker Maria Flink. Men det som lockade henne från Göteborg var ändå att få vara fängelsepräst på kvinnofängelset Hinseberg. Maria Flink berättar om församlingen i del ett och om fängelset i del två.

 

Ibrahim visar framfötterna som säljare

Teknik är roligt, tycker 21-årige Ibrahim Albatal. Nu har han jobbat som säljare på Siba i Marieberg i ett halvår. Han ska plugga ekonomi vid sidan om och säger att det finns stora möjligheter att utvecklas inom företaget. Jobbarkompisarna är trevliga och kunderna också.

 

Madelene trivs vid reklamationsdisken

Att hjälpa kunderna tillrätta när de kommer tillbaka med varor som de inte är nöjda med, det tycker Madelene De Besche är den roligaste delen i sitt jobb på IKEA i Marieberg.

 

Meningsfullt att hjälpa äldre tycker Jonas

Jonas Grimborger tycker om att hjälpa de äldre på Sturehof äldreboende i Örebro. Han har jobbat där som undersköterska i 17 år, och har inga planer på att sluta.

Marita Fält från Örebro blev marknadsknalle

Att koka karameller och sälja dem på marknader har blivit en livsstil för Marita Fält från Örebro. Hon har lärt känna människor över hela mellansverige tack vare sitt jobb som marknadsknalle.

Att stå i affär är Karl-Henriks drömjobb
När Karl-Henrik Prinz-Eldståhl var liten fanns inga drömmar alls om framtida yrkesliv. Han växte upp på vårdhem och det var aldrig tal om att han skulle jobba. Nu trycker han servetter på DC-Tryck i Örebro, men skulle gärna vilja jobba i affär.

Bytte vita rocken mot restaurang
Elahe Rouhdoust ville jobba på labb med vit rock - men bytte det livet till restaurangköket. Det har hon inte ångrat. Hon driver restaurang Paco’s i Örebro tillsammans med sin man, och trivs bra med sitt jobb.


 

Bilkörning på arbetstid
Maria Rudin får både köra bil på arbetstid och träffa människor i sitt jobb som besiktningstekniker på Bilprovningen i Bista i Örebro.
Det är inte så vanligt som man kanske kan tro, att folk försöker fjäska för att bli godkända...


Andreas leker på jobbet
Det blev inte mycket lek med radiostyrda bilar för Andreas Haag när han var liten. Det tar han igen nu. Hans arbete på tekniska förvaltningen i Örebro går bland annat ut på att ta ner träd med hjälp av en fjärrstyrd motorsåg.

Professionaliteten kommer med kläderna
Tänk att alltid stå där med ett leende och en trevlig kommentar, hur krävande och egensinniga människor du än möter.

Marie Malmberg jobbar som receptionschef på Elite Stora
Hotellet i Örebro.

 

Åke Vallhagen har varit lärare i generationer
Att vara lärare i årskurs sju till nio är jobbigt, tror många som Åke Vallhagen pratar med. Själv trivs han alldeles utmärkt på Lekebergsskolan i Fjugesta.


 

Tandläkare vårdar sina relationer med patienterna
Catarina Ahlcrona är tandläkare på Thea Tandhälsa i Kumla sedan snart 20 år tillbaka. För henne spelar relationer på jobbet en enormt stor roll - på flera sätt.  

Katarina Hindström håller ett öga på ditt barn
I del fem möter Sandra Nielsen badvakten Katarina Hindström på Allébadet i Hallsberg. Hon berättar om stamgäster, simskolebarn och om betydelsen av kollegor när det inträffar en olycka.


Thomas Ljungberg arbetar med att utrota skadedjur
I fjärde delen om relationer till jobbet så hör vi om skadedjursteknikern Thomas Ljungbergs relation till djuren som han hanterar på jobbet.

 

Systrarna hamnade på samma jobb av en slump
I tredje delen ska det handla om fem personer som jobbar på Norahallen som har en speciell relation till varandra. De är nämligen systrar. Vår reporter Sandra Nielsen har träffat fyra av de fem: Fanny Liljeberg, Erika, Elin och Jeanette Mogren. Äldsta systern Viktoria är på semester och kunde inte närvara vid intervjun. Men hur kommer det sig att så många systrar arbetar på samma ställe? Det svarar Erika Mogren på.


Martina Jerremyr säljer glass från en bil
I del två i vår serie där vi fokuserar på folks relationer på arbetet får ni höra glassförsäljaren Martina Jerremyr. Hon är ensam tjej bland säljarna på Hemglass i Örebro. Nu ska vi få hänga med henne och vår reporter Sandra Nielsen på en försäljningstur i Adolfsberg i Örebro.


Sten Ingeroth är kamrat med konkurrenterna
Idag åker vår reporter taxi med Sten Ingeroth som arbetat som taxichaufför i Örebro i närmare 10 år.